Sunday, December 27, 2009

Jul och födelsedag

Nu ska vi se vad som hänt sedan sist. Dagen före dopparedagen... avfärd mot släkten och passerade Kosta Outlet på vägen. Där brukar vi aldrig hitta något vettigt utan det var mest ett stopp för att få tillfälle att sträcka på benen och hålla fisen vaken sista biten. Dessutom ville vi köpa en ny bilsaga till fisen för nu har vi tröttnat på den 10 minuter långa Kalle Kunskap som går om och om och om och om igen i bilen. Döm om min förvåning när det förutom en cd-saga slank ner två par jeans och två tröjor i en påse. Det har aldrig hänt där förrut.

På julafton. lyckades jag och syrran komma iväg på Friskis & Svettis traditionella gratisjulgympa. Sen drog hälften av oss hem till fisens mormor och där agerade lillfisen energisk julklappsutdelare med hjälp av mormor och delade ut alla klappar som låg under bambun (glitterprydd och med stjärna i toppen). Fisens favvis på julbordet var som vanligt ägghalvorna och laxen. Fisens bästa julgodis var helt klart systers hemmagjorda (och föredömligt laktosfria) chokladtryffel. Han var helt svart kring munnen varje kväll av kakao och choklad.

Juldagen startade vi med gratisfriskis igen! Det gäller att passa på när det är gratis och man känner sig riktigt nyttig och duktig men aj vad ont det gjorde i musklerna. Sen så testade vi att gå på bio med fisen för första gången. Syster och och fisens kusiner hängde med på Alvin och gänget 2 och det gick faktiskt över förväntan i en hel timme. Sen tappade fisen tålamodet och efter att ha gått ut och in ett par gånger så stannade vi ute. Lite för lång film, men nu vet vi hur länge han orkar.

Annandagen var ju fisens födelsedag och det firade vi med glassfika med släkten och massor av paket igen. Stackarn kommer få ett hårt uppvaknande i vår och sommar när det dyker upp paket varje dag.

No comments: