Saturday, January 17, 2009

Fisen säger blä!

Det gör jag med. Penicillin med fruktsmak... inte riktigt va? Beskt slem med en svag hint av tutti frutti kanske om man är riktigt snäll i bedömningen. Igår gick första dosen ner i ren förvåning tror jag, halva rent i en klunk och halva utblandat med lite apelsinjuice. Idag förstod han bättre...

Locka med att blanda med apelsinjuice gick inte, inte heller resonera att doktorn sa faktiskt och du får glass efteråt. Nej, efter någon timmes försök så fick det bli samma grepp som när man försöker få i flytande maskmedel i en katt. Klämma fast mellan knäna, hålla fast huvudet med en hand och trycka i medicin med andra handen. Sen sprang vi fort till frysen och hämtade en vaniljpinne. Vi får väl se hur det går ikväll.

2 comments:

Anonymous said...

Till djur kan man använda en spruta. Splatt, rakt in i munnen. Kan man inte göra det med barn också? Moster.tralpite

Mamma R said...

Åh, grattis, säger jag bara. Det där lät inte kul. Men se det positivt, ni lär få dagens motion medan ni jagar honom runt huset inför varje dos, och styrketräning när ni håller honom stadigt... ;-)

Men å andra sidan är inte antibiotika nödvändigt till öroninflammationer - egentligen. Bra, visst, men det läker i 90% av fallen spontant. Kanske är en tröst!? Men självklart ska man försöka med antibiotika till små barn.

Önskar er alla lycka och bättring!
Kram