Saturday, September 22, 2007

Nattsudd

Ojojoj vilken god mat vi åt igår! Vi funderade på att gå till Sand för det är ju alltid ett säkert kort men satte oss på Pasta Grappa istället. Sambon åt lammytterfile med gräddstuvade svartrötter och rödvinssås och parmesanpotatis och avslutade med hasselnötspannacotta med rårörda hjortron och smält socker. Själv tog jag svärdfisk med limeaioli och risotto och till dessert semi-freddo med marinerade bär. Vi höll oss till konversationslistan som syster förutspådde, fast inte så mycket barnprat utan mest prat om badrumsrenovering och lite resprat också... The Bourne Ultimatum var riktigt bra, middagen toppades upp med baconsvålar och ingen i biosalongen var störig. Lyckad kväll!

Kom hem framåt halvtolvtiden, skickade hem barnvakterna och tänkte få en god natts sömn som vanligt men tji fick vi (mest tji fick jag). Lillkillen vaknade vid tre och låg och snurrade runt i sin säng samtidigt som han pratade högljutt. Jag försökte ignorera honom i en timme, men sen fick jag ju kolla blöjan för säkerhets skull och så fick han komma över till vår säng. Det brukar ju alltid funka, men nej då, där låg han och snurrade i en timme till och pratade. Tillbaka med honom i hans egen säng och då somnade han faktiskt efter en liten stund. Sambon sussade gott genom det hela...

Tillägg från sambon: Han hävdar att han faktiskt var vaken en liten stund.

3 comments:

Nenny said...

Hur gott lät inte det då. Hoppas det var svindyrt och att baconsvålarna satte sig på rumpan *mumlar och är inte alls avundsjuk, nej då*. Vad härligt att komma ut lite. Berätta om badrumsrenoveringen, är ju så nyfiken på planer och tankar ni har!

Mamma R said...

Åh, vilken lyxmiddag! Mmm... vad gott det lät!

Anonymous said...

Bourne ultimatum på en dejt? Oooookej.....

Bra film, men den var lite jobbigt att titta på den eftersom de hade gjort den som en MTV-video... halvsekundsklipp med kameraskak - hela tiden. :-)