Friday, July 27, 2007

Knasväder idag. Åska och regn blandat med sol från blå himmel. Frukosten på hotellet får klart godkänt, inget bacon men tjocka pannkakor väger upp. Eftersom regnet hängde i luften så tog vi en tur till Rosengårdcentret här i närheten, Danmarks största köpcentra. Massor av butiker men ingen shopping för vår del. Däremot tog vi en riktigt god brunch på en av restaurangerna där. BLT-macka med kyckling, lufttorkad skinka, salami, croissant, bacon, lantbröd med riktigt svettig ost. Lax och annat gottis var det också.

Så ska en brunch se ut!

Vi tog en tur upp till Nordskov och tittade på havet och sen ner igen till Kerteminde och åt glass. Skrutten som åt en dubbel portion gröt till frukost hade ingen matlust varken på förmiddagen eller lunch men nu gick det i allafall ner lite grötmellis.

Det fanns inga spjälsängar kvar att låna på hotellet så vi fick ha lillskrutten i en av sängarna (det går bara inte att dela med honom) och så fick sambon och jag dela på den andra (läs jag låg på skarven...). Idag tog vi en tur till vad som måste vara världens minsta Ikea och försökte hitta en barnmadrass att lägga på golvet. Det fanns inte. Det fanns knappt någonting där. Inte ens billig varmkorv. Jag fattade inte ens var ingången var för dörren var så liten. Vi var tvugna att ta kort på stället och vi var inte de enda... Det var bättre lycka på Jysk som låg precis bredvid, där köpte vi en liten madrass för hundra spänn som skrutten ligger och sussar på nu. Ikväll ska jag sova gott i egen säng!

1 comment:

Nenny said...

Härligt med semester även om inte vädret är det bästa! Rekommenderar att ni införskaffar en resesäng, så smidigt och lätt att ta med för sådana här tillfällen, samt att man vet vart barnet är när det är mer mobilt. Simon sover i sin på heltid och så följer den med varje gång vi reser så behöver far- och mormödrar bara stå för en säng extra :)!