Sunday, July 29, 2007

Lillkillen vaknade redan klockan sex idag, men efter ett snabb blöjbyte så somnade han otroligt nog om i min säng! Sov sen ändra fram till halvåtta... helt fantastiskt, jag blev så nöjd och det var så mysigt.

Tjocka minipancakes till frukost idag igen, jag lyxade till det med att bre nutella på. En kombo med det bästa av det bästa kan aldrig bli fel.

Typ hela Odense är stängt på söndagar så vi hade tänkt oss lite promenerande längs med ån i stan och sånt, men när vi kom fram till stan så hade lillkillen somnat så vi pekade lite snabbt på måfå på kartan och bestämde oss för Fåborg på södra sidan. Det visade sig vara en riktigt fin liten hamnstad och kors i taket, den verkade ha fler öppna butiker och caféer på en söndag än vad Odense har. Strosning i hamnen och på söta gator i stan och framåt halvtolv blev det en lättlunch på en uteservering. Delade på en Nachostallrik med massa god dip. Lillkillen var inte alls sugen på en kall burk mat så det fick bli lite kompletterande välling i bilen. Man ska alltid ha gröt eller välling med som nödmat! Både jag och lillkillen somnade i bilen hem igen så sambon fick finåka lite i Odenses förorter så lillkillen fick ett tillräckligt långt sovpass.

Alla tre sov som små grisar på eftermiddagen och både sambon och jag var helt svaga av hunger och kaffebrist när vi vaknade. Bestämde att det fick bli kaffe från Sunset Boulevard och lite take away från Jensen's Boefhus. Kaffet gick ner, men Jensen's var helt kass. Det enda de hade som take away var kycklingbiff och spareribs. Vi bestämde oss för kycklingen båda två och det skulle ta 20 minuter sa den trevliga tjejen i kassan. När vi väntat i 45 minuter på maten så gick vi till McDonalds istället. Kanske inte lika skoj ställe men utbudet var ju helt klart större och servicen snabbare... Lillkillen hade sörplat en massa vatten under tiden vi väntade men klämde nästan en hel stor matburk på McD när vi åt och krävde välling en timme efter vi kommit till hotellrummet igen. Matlusten har återkommit.

Något vi upptäckt här i Danmark är att alla verkar köra med liggvagn hur länge som helst. Häromdagen såg vi en som måste varit flera år gammal som låg nedtryckt i en liggvagn med täcke över sig. Liggvagnar och sulkys är det enda som syns, en endaste sittvagn har vi sett (det var säkert en turist precis som vi).

3 comments:

Anonymous said...

Hahaha.. här här ju fler som kör med liggvagn än.. fast nu "smäller" det snart och liften åker ur! bara inte bestämt när än. håller på att sy och fixa lite i flanell så det blir lite mysigt för lillpluttan..

Hoppas ni har det trevligt!

Nenny said...

Det där med liggvagn såg jag på ett danskt program om adoptioner för ett par år sedan. De skulle adoptera ett barn på säkert året men köpte en liggvagn!

Ni bara äter och myser på er semester ser jag. Låter så gott när du beskriver maten hela tiden :)! I morgon är det en här som ska till jobbet... men jag är ju snart ledig igen så det ska väl gå.

Mamma R said...

Det är så kul att följa er resedagbok! Saknar dock bilder, men det förstår jag att det är knivigare att fixa på resande fot... Hoppas ni har det riktigt trevligt!!