Friday, August 03, 2007

Ojojoj, äntligen hemma igen. Har haft en toppenvecka borta, men det är rätt skönt att komma tillbaka till sitt eget.

Vi har grillat gott hos syster med familj och systers man svängde ihop lite latte med sån där fräsig baristamjölk som tydligen ska vara så bra. Det blev riktigt tjockt och gott skum, högt betyg på det!

Hälsade på lillknattens gammelmormor och fick oss lite fika (insisterar man om en slät kopp kaffe så dukas det fram fyra sorters kakor), en sväng på stan hann vi med också förstås, måste ju spana in vad som hänt i city. Shoppade två pyjamas till halva priset (Ej sikke lej och Nanoou) till lillkillen, hittar man inga danska märken i Danmark så får man ju shoppa dom i Sverige istället. Lunch och fika på stan med syster och ena goa systerdottern. Sen en lugn hemmakväll med den andra goa systerdottern och småknattarnas mormor. Syrran lämnade inte bara av systerdottern utan kom fullastad med sulky, en kasse barnskor, en kasse leksaker, flytväst och annat. Rena rama julafton! Fast det blev lite trångt i bilen hem... ett besök på Ikea var uteslutet.

På hemvägen tog vi en snabb sväng förbi lillknattens gammelmoster ute i skogen och spanade in hennes nya söta höns och fick med oss lite nyplockade kantareller. Lillkillen blev förtjust i hennes hund, han var väl glad att han kunde klappa ett lurvigt djur som inte håller sig på två meters avstånd som våra katter gör.

Lillkillen verkade glad över att komma hem, gurglade lite förjust när vi gick runt i lägenheten och spanade in rummen, lekte nöjt på golvet och har nu däckat i sin säng utan ett endaste litet knyst i protest.

2 comments:

Nenny said...

Ja du har upptäckt en mysig sak med att vara förälder ser jag. Barnets glädje när det kommer hem igen efter en lång resa är så härligt att se!
Det är helg efter en inte alltför jobbig vecka och vi har nästan fått hallen uppe klar, det blir så bra. Bilder snart i en blogg när dig :)! Trevlig helg till er.

Mamma R said...

Om du gillar danska barnkläder kan jag tipsa om http://smallkids.jetshop.se. Helt klart värt ett besök, och du - dom har REA just nu!!

Alltid lika kul att läsa din blogg Linda! Att det inte blev något besök på IKEA gör väl inte så mycket, snart öppnar ju ett nytt spännande IKEA i Karlstad (29 augusti!). Kanske ta en sväng dit och passa på att kika förbi oss nyblivna Karlstadbor och ta en fika?? Efter att ha följt din blogg så länge så känns det nästan som jag känner dig och lillskrutten - fast jag ju egentligen inte gör det, eller hur man nu ska säga. :-) Bara en idé jag fick... Ha en fortsatt skön helg!